News/media
Fjellstrand AS har i dag inngått kontrakt med Norside AS, for Ombygging av Vestland Cygnus.  Fartøyet får etter ombygging en innredning for 134 personer, 100T offshore kran med rekkevidde på 40m og et nytt gangveisystem for bording av rigg eller vindmøller.


Prosjektet vil starte omgående med tegningsdokumentasjon fra Wärtsilä Design, samt med egne ingeniører på verftet. Skipet påbygges sponsons på 1,2m på hver side, slik at det kan føre passasjerer og får SPS klasse. Skipet vil fremdeles beholde cargo-systemer. En innredningsmodul med kapasitet på 112 personer skal installeres på fartøyet. Modulen vil bli produsert i aluminium, og vil i sin helhet bli bygget på Fjellstrand sitt eget verft på Omastrand. Dette vil gi full sysselsetting på vår aluminiumsavdeling frem til februar 2016. Oppdraget vil i sin helhet sysselsette storparten av arbeidsstokken, samt en rekke underleverandører fra desember og frem til levering i juni 2016.

Dette er et viktig oppdrag for Fjellstrand AS, som vi gleder oss til å ta fatt på», sier administrerende direktør Terje Sjumarken. Fjellstrand AS har flere suksessfulle ombygginger bak seg, som bygg 1688 som ble levert til Swire Seabed i 2014.

Kontrakten har en verdi på ca. 150 millioner kroner.

For mer informasjon angående prosjektet, kontakt Hans Martin Gravdal på telefon: +47 913 32 854 eller på epost: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.