News/media

Den 24. juni holdt rederi og verft skipsdåp i den vakre bygden Rosendal. Mange gjester var inviterte, og flere store firma, som Statoil, VBMS, SR-Bank, Platou Clarkson og Pareto JGO var representert sammen med eier og ansatte i rederi Norside II, Vestland Offshore hovedkontor og mannskap, Wärtsila Ship Design, Halsnøy Dokk AS, Maritim Elektro, samt styrerepresentanter i Fjellstrand AS og ansatte på verftet. Gudmor for dåpen var Ana Maria Urbina, hun utførte jobben perfekt, og flasken knuste på første forsøk. Værgudene var ikke helt med oss, slik at vi hadde rikelig med «dåpsvann» under og etter seremonien, men dette la absolutt ingen demper på stemningen. Etter at flasken var knust spilte Rosendal musikklag nasjonalsangen, og deretter trakk gjestene ombord på akterdekket hvor det var dekket langbord med deilige tapas og småretter, som ble servert sammen med god Hardanger-sider eller champagne etter fritt valg.

 


På bildet til høyre, fra venstre: Per Vidar Hille, Hans Martin Gravdal, Hristo Vasilev, Ana Maria Urbina og Terje Sjumarken.

Mannskapet ombord stod for all matservering, og vi fikk en smakebit av hva skipets mannskap og klienter vil oppleve ombord når den nå starter i arbeid. De gjorde en fantastisk jobb, og alt som ble servert var av topp kvalitet og smakfullt.

Før middag ble alle gjester skysset til Baroniet i Rosendal, hvor vi fikk en VIP-omvisning i det gamle museet, og fikk høre historien om tilblivelsen og om de forskjellige Baroner og eiere frem til det ble gitt til Universitetet i Oslo som gave. En flott seanse før middag.

Middag ble servert i et stort partytelt på akterdekket, og det var god stemning rundt alle bord. Totalt var det ca. 80 gjester, som feiret avslutningen av et stort prosjekt. Nå er båten klar for oppdrag, først for VBMS som jobber på oppdrag for Statoil, og senere direkte for Statoil hvor den skal jobbe på deres vindmøllefelt.

Jeg vil få takke alle ansatte, innleide og underleverandører for et vel gjennomført prosjekt. Båten ble levert med topp kvalitet og til rett tid. Takk til Sveinung, som prosjektleder stod fremst på skansen og stod på hele veien for å få prosjektet ferdig, og hele laget som gjennomførte en god jobb. Så vil vi alle få ønske rederi og mannskap lykke til med et nytt fartøy i et nytt og spennende marked.


Jeg ønsker alle ansatte en riktig GOD SOMMER!

Terje Sjumarken